Diş Beyazlatma (Bleaching)

        Dis beyazlatma(Bleaching)

Dis beyazlatma(Bleaching)

Dis beyazlatma(Bleaching)

Sağlıklı Bir Gülüşe Sahip Olmak Kadar Estetik ve Beyaz Dişlere Sahip Olmak da Önemlidir

Gülüşümüzdeki beyazlık, temizliğin, sağlığın, samimiyetin bir göstergesidir. Beyaz dişler kendimize ve karşımızdaki kişilere güzel görünmektir.

Bleaching(Ağartma) Dünya Sağlık Örgütü(WHO) Tarafından Onaylı Jeller ile Dişin Doğal Renginden Daha Beyaz Görünmesini Sağlayan Bir Renk Elde Edilmesi İşlemidir.

Diş temizliği ile karıştırılmamalıdır. Diş temizliği, diş çevresindeki dental plakların uzaklaştırılması ve ardından dişimizin kendi renginin ortaya çıkarılması için parlatma(polisaj) işleminin yapılmasıdır. Dişlerde beyazlık sağlamaz, dişin kendi rengini ortaya çıkarır. Bleaching ise ağartma ile dişlerin renk tonlarının açılması işlemidir.

Bleaching 2 yöntemle yapılır:

1)Ofis tipi Bleaching:  Klinikte doktorunuz tarafından uygulanan beyazlatma işlemidir. Bu işlemden önce mutlaka dental plak temizliği ve polisaj işleminizi tamamlamanız gerekir ki, dişlerinizin doğal rengi ortaya çıksın. Ortalama 15-20dk'lık seanslar halinde rahatlıkla uygulatabilirsiniz.

2) Ev tipi Bleaching: Hekiminiz dişlerinizin üzerini öreten şeffaf plağınızı hazırlar, beyazlatma jel seçimini yapar, beyazlatmayı siz evde uygularsınız

Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyazlatma sonrası az ya da çok dişlerde hassasiyet oluşması çok normal bir durumdur. 3 gün kadar hassasiyet sürebilir. Çok sıcak çok soğuk yemek ve içeceklerden bu 3 gün uzak durmalısınız.

Günde en az 2 kez dişlerinizi fırçalayın

Dişleri renklendirecek gıdalardan, sigara, çay, kahve..v.b. uzak durun